Direktutbetalning

Visste du att du kan ha ditt snabblån på kontot redan inom en kvart? Ja, det stämmer faktiskt och detta är en av anledningarna till varför det kallas just snabblån. Det är svårt att veta när man är i behov av snabba pengar och därför är ett snabblån en mycket uppskattad tjänst. Kanske är det någon vecka kvar tills lönen kommer och en stor, oväntad utgift har precis dykt upp. Har du inte något sparkapital att ta av kan ett snabblån vara en riktig räddare i nöden.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på snabblån med direktutbetalning. Vi ska bland annat gå igenom hur du lånar direkt, vad du bör tänka på och vad du bör akta dig för.

Snabblån direkt – så funkar det

Tar du ett snabblån direkt så kan du ha dina pengar på kontot redan inom några minuter, det vill säga direkt efter att du gjort din ansökan. Som du säkert förstår kan detta vara extra uppskattat i vissa situationer. Kanske har en dyr räkning plötsligt dykt upp som du inte alls räknat med. Har du inga pengar just då kan du hamna i en riktigt knivig ekonomisk situation. Om du helst undviker att låna av vänner och familj kan ett snabblån vara din sista utväg.

Innan du ansöker

Om du är intresserad av att ta ett snabblån med direktutbetalning finns det en del saker att tänka på. Dessa ska vi gå igenom nedan.

  • Se till att kontoret är öppet. Det första du bör göra är att kontrollera att den långivare du vänder dig till har öppet. Lån kan tyvärr inte betalas ut av obemannade kontor. Kanske i framtiden, men inte i dagsläget.
  • Se till att långivaren erbjuder snabblån med direktutbetalningar. Det är nämligen inte alla som gör det. En direktutbetalning kan endast göras om du och långivaren har samma bank, så även detta måste kontrolleras innan du ansöker. Har du en av de vanligaste storbankerna är det sällan några problem att hitta en långivare som erbjuder direktutbetalningar.
  • Ansök med goda marginaler stängning. För att vara på den säkra sidan bör du ansöka med minst 30 minuters marginal tills kontoret ständer. Man vet aldrig, kanske har det varit en hektisk dag för långivarens medarbetar. Då finns det risk för att din ansökan inte hinner behandlas samma dag.

Skulle du ha frågor angående direktutbetalning kan du såklart alltid kontakta långivaren och fråga vad som gäller. Behöver du pengarna riktigt snabbt men är osäker på vad som gäller bör du fråga innan du ansöker. Annars kan det sluta med att du tidigast får dina pengar följande bankdag.

Snabblån direkt – hjälpsamt med riskfyllt

Tänk på att ett snabblån direkt endast bör vara ett alternativ när det gäller akuta utgifter. Självklart kan du använda lånet för att köpa den där videokameran du alltid velat ha, men tänk på att du alltid måste stå för räkningen.

Med andra ord bör du absolut inte ta ett snabblån för att bekosta onödiga impulsköp eller aktiviteter som innefattar alkohol eller spel. Tänk igenom ditt beslut noggrant innan du lånar för att slippa betala för något som du egentligen kunde varit utan.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 långivare
Ferratum

Låna 500 kr - 20 000kr

Accepterar med betalningsanmärkning

Läs mer om Ferratum
Risicum

Utbetalning direkt till Handelsbanken och Nordea

SMS – lån utan ränta

Läs mer om Risicum
Everyday+

Ingen kreditupplysning tas hos UC

Låna upp till 20 000 kr

Läs mer om Everyday+