Låna räntefritt

Det är många som ifrågasätter om det verkligen går att ta ett snabblån gratis. Vi förstår att detta kan låta lite förvirrande eftersom långivarna trots allt inte tjänar på detta. Dock är det ingen myt, utan det går faktiskt att låna pengar helt kostnadsfritt. Då behöver du varken betala ränta eller andra avgifter. Lånar du 4 000 kr så betalar du tillbaka 4 000 kr och inte ett öre mer. Faktum är att du kan låna upp till hela 6 000 kr gratis.

Som sagt, vi förstår att det kan låta lite konstigt. Därför ska vi i denna artikel förklara allt till punkt och pricka så att du vet precis vad som gäller. Kanske är det din tur att utnyttja detta fina erbjudande?

Så funkar ett gratis snabblån

Ett gratis snabblån är ett lån som helt enkelt saknar avgifter. Du behöver inte betala ränta och inga övriga avgifter. Dock får ett gratis snabblån aldrig benämnas som just ”gratis” av långivarna, eftersom detta anses vara för lockande. Istället kallar man dem för ränte- och avgiftsfria lån. När du tar ett gratis lån behöver du endast betala tillbaka den summa du lånat och du kan låna upp till omkring 6 000 kr.

Varför finns gratis lån?

Nu kanske du tycker att detta låter för bra för att vara sant. Kanske funderar du på varför man erbjuds att låna gratis. Långivarna tjänar ju trots allt ingenting på detta? Nej, de tjänar ingenting, men de hoppas på att vinna ditt förtroende.

Genom att erbjuda dig ett gratis lån som ett välkomsterbjudande hoppas långivaren att du återkommer till dem i framtiden. Detta är ingenting du binder dig till när du tar ett gratis lån, utan du väljer själv om du återvänder till samma långivare.

Krav vid gratis snabblån

Som du säkert förstår så finns det vissa krav som måste uppfyllas för att du ska få ta ett snabblån gratis. Först och främst måste du såklart uppfylla de övriga kraven som långivaren har. Utöver grundkraven gäller följande:

  • Du får endast låna gratis en gång. Detta är som sagt ett välkomsterbjudande som vissa långivare har. Återkommer du inför nästa lån kommer du få betala ordinarie ränta.
  • Du får inte låna gratis flera gånger hos långivare som har samma ägare. Dock får du självklart låna gratis igen av andra långivare som har andra ägare.

Att tänka på när du lånar gratis

Innan du tar ett gratis snabblån finns det en del saker som du bör tänka på.

  • Se till så att lånet verkligen är gratis. I vissa fall kan lånet ha vissa avgifter men sakna ränta eller tvärtom. Du vill såklart hitta ett snabblån som är helt gratis så titta igenom villkoren noggrant.
  • Låna inte mer än vad du klarar av. Ett gratis lån har en löptid på max 30 dagar. Lånar du till exempel 6 000 kr gratis kan det ibland vara kämpigt att betala tillbaka det på bara en månad.
  • Förläng aldrig ett gratis snabblån! Gör du det måste du betala ränta för både den period som skulle varit gratis och för de dagar du förlänger lånet. Med andra ord kommer din sluträkning bli mycket dyrare än vad du räknat med.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 långivare
Ferratum

Låna 500 kr - 20 000kr

Accepterar med betalningsanmärkning

Läs mer om Ferratum
Risicum

Utbetalning direkt till Handelsbanken och Nordea

SMS – lån utan ränta

Läs mer om Risicum
Everyday+

Ingen kreditupplysning tas hos UC

Låna upp till 20 000 kr

Läs mer om Everyday+