Vanliga frågor

Om du planerar att ta ditt allra första snabblån kanske du har en del frågor. Snabbalån24.se vill som sagt göra din jakt på det perfekta lånet lite enklare. Därför har vi samlat en mängd information i våra lärorika artiklar, men även sammanställt de vanligaste frågorna på denna sida. På så sätt kan du hitta riktigt snabba svar på lite enklare frågor.

Tveka inte att kontakta oss om du skulle ha ytterligare frågor angående snabblån!

Hur mycket och hur länge kan jag låna?

När det gäller snabblån kan du låna mellan 500 kr upp till hela 15 000 – 20 000 kr. Lånets löptider kan ligga mellan allt ifrån 14 dagar upp till 2 år, beroende på lånebelopp.

Om du vill låna lite större summor, som till exempel 20 000 kr, bör du dock hellre titta på ett mindre privatlån. Dessa lån har oftast en lägre ränta och även längre löptider.

Vilka avgifter har ett snabblån?

Ett snabblån kan ha flera olika avgifter. De vanligaste avgifterna är såklart ränta, det vill säga det belopp du betalar för att få låna. Därefter kan bland annat uppläggningsavgifter, årsavgifter eller månadsavgifter tillkomma.

Tänk på att alltid gå igenom avgifterna noggrant för att inte missa någonting. Är du ute efter ett gratis lån ska lånet såklart sakna avgifter helt och hållet.

Vilka krav finns för snabblån?

Kraven för att få ta ett snabblån kan självklart variera en hel del mellan olika långivare och för olika lån. Dock brukar de mest grundläggande kraven vara att du är minst 18 år, att du är svensk medborgare och att du saknar skulder hos kronofogden.

Utöver dessa kan det finnas vissa inkomstkrav och speciella krav för dig som har betalningsanmärkning.

Kan man verkligen låna gratis?

Ja, det kan man faktiskt. Detta är ett slags välkomsterbjudande som långivarna har för att locka nya, trogna kunder. Dock är det helt upp till dig om du vill låna av samma långivare igen. Se dock till att lånet verkligen är helt gratis innan du ansöker. Ibland kan nämligen vissa avgifter tillkomma.

Snabblån trots betalningsanmärkning – går det?

Ja, det går. Faktum är att en hel del snabblångivare erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkning. Dock kan det ibland finnas vissa speciella krav som bör uppfyllas. Dina betalningsanmärkningar får till exempel inte vara för nya eller för många.

Hur snabbt kan ett snabblån betalas ut?

Du kan ha dina pengar på kontot redan inom 15 minuter efter du lämnat in din ansökan. Detta kallas för direktutbetalning och det är en hel del långivare som erbjuder denna möjlighet. Den enda förutsättningen för snabba utbetalningar är att du och långivaren använder er av samma bank.

Kan jag ta ett snabblån på helgen?

Ja, det är fullt möjligt att låna pengar snabbt på helgen. Det enda du behöver göra är att hitta en långivare som har helgöppet och som har samma bank som dig. Se också till att ansöka med goda marginaler innan lånekontoret stänger.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 långivare
Ferratum

Låna 500 kr - 20 000kr

Accepterar med betalningsanmärkning

Läs mer om Ferratum
Risicum

Utbetalning direkt till Handelsbanken och Nordea

SMS – lån utan ränta

Läs mer om Risicum
Everyday+

Ingen kreditupplysning tas hos UC

Låna upp till 20 000 kr

Läs mer om Everyday+